Det skjer mye både på og utenfor kontoret i løpet av ett år

Her er små og store happenings fra 2019

JANUAR

Andre samling i ThommessenAkademiet for 18/19-kullet

Temaet for samlingen var finansiering, restrukturering og insolvens. Etter det faglige opplegget dro både studenter og mentorer til Kulinarisk Akademi for sushikurs og middag.

Arbeidslivsdagene (ALD) i Tromsø

FEBRUAR

Paint'n Sip i Bergen

Før Paint'n Sip var nok de fleste enige om at vi er bedre på å "sippe" enn å male. Vi synes resultatet ble ganske så bra likevel.

Arbeidslivsdagene (ALD) i Bergen

Arbeidslivsdagene (ALD) i Oslo

MARS

Markering av kvinnedagen

Vi markerte selvfølgelig kvinnedagen i Thommessen. I 2019 fikk alle i Thommessen utdelt boka "Hvem spanderer?" av Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde fra #HunSpanderer, som vi er founding partner av. Boka tar opp fordommene du ikke visste du hadde – anbefaler å lese den!

Hemsedal-tur

Siste helgen i mars var det igjen duket for årets Hemsedal-tur blant de yngste i team Thommessen. En finfin oppvarming til firmatur til Alpene og Schladming i 2020!

Vannflaske til 120.000 kroner

I begynnelsen av mars spurte vi alle våre medarbeidere: Hvor mye er en flaske vann verdt for deg? Millioner av mennesker dør hvert år av sykdommer forårsaket av mangel på rent vann. Leger Uten Grenser jobber med å sikre rent vann i katastrofesituasjoner verden over. I mars fikk alle i Thommessen mulighet til å kjøpe en ny Thommessen-vannflaske til en valgfri sum, til inntekt for Leger Uten Grenser. I løpet av én måned samlet vi inn nesten 120.000 kroner!

APRIL

Tredje og siste samling med ThommessenAkademiet

En interessant samling som ble avsluttet med den store prøven: prosedyrekonkurranse. ThommessenAkademiet 2018/2019 ble rundet av med middag på Sawan.

Høyesterett med 2019-traineene

I april var vi i Høyesterett med 2019-traineene. Takk til høyesterettsdommer Arne Ringnes for omvisning!

ThommessenDagen

I slutten av april arrangerte vi ThommessenDagen for studenter på første semester, tredje avdeling. Seminaret ble avsluttet med tapas og bobler i Thommessen-kantinen.

Bergen City Marathon

Som alltid var Bergen-kontoret godt representert.

MAI

Traineemiddag Bergen

22. mai var det igjen duket for den årlige traineemiddagen. Dagen besto blant annet av båttur til Bjorøyhamn, middag på Cornelius, omvisning i vinkjelleren til restauranten og silent disco på Vaskeriet.

Metodekurs for studenter i Oslo

Hver høst og vår arrangerer vi et eksamensrettet kurs for studenter på første avdeling, første semester. Kurset skal hjelpe med å få en større forståelse av rettsanvendelsesprosessen. Det var også lagt opp til grupperarbeid, pizza og mingling.

Holmenkollstafetten

Team Thommessen var godt representert i Holmenkollstafetten. Tradisjonen tro løp vi for Leger Uten Grenser.

JULI

Out of office

JUNI

Sommerfest

Et av årets desiderte høydepunkter. Denne gangen feiret vi sommertider med en av Oslos beste utsikter, på Ekebergrestauranten.

Ispause(r) i solen

Det ble som vanlig en del solpauser på takterassen i juni. Vår favoritt var da Sandwich Brothers kom og serverte oss digg is. Vi anbefaler å følge isbrødrene og deres sortbetsøstre på Instagram: @sandwichbrothers og @sorbet.sisters

AUGUST

Vingekoppen

Kast loss! Etter foredrag hos Advokatfirman Vinge i Gøteborg var det duket for den årlige seilasen og knallharde konkurransen mellom Kromann Reumert (Danmark), Castrén & Snellmann (Finland), Vinge (Sverige) og Thommessen. Etter en mangeårig seiersrekke og godt grep om tittelen som regjerende mester, var det på tide å gi vandrepokalen videre. Gratulerer til Vinge med seier i 2019!

Gårdsbesøk på Ousdal gård

I august ble alle i Thommessen med familie invitert til partner Gunnar Martinsens fantastiske gård. Det var matservering og ulike aktiviteter for store og små rundt på gården.

SEPTEMBER

Advokattur i Bergen

Den årlige advokatturen til Bergen-kontoret gikk til Solstrand Hotel & Bad. Som vanlig sol og (nesten) skyfri himmel på Vestlandet.

Lunsj med Maria-Pia Hope

I september fikk vi storfint besøk av Maria-Pia Hope. Vårt eget kvinneutvalg arrangerte nemlig lunsj med CEO i svenske Advokatfirman Vinge. Maria-Pia fortalte hvordan de har jobbet med å øke kvinneandelen i firmaet. I Vinge er 23 prosent av partnerne kvinner.

OKTOBER

Advokatcupen

Torsdag 24. oktober var det duket for årets advokatcup. Thommessens lag dro det lengste strået i dameklassen, mens i herreklassen var Wiersholm sterkest. Kvelden ble avsluttet med bankett på Stratos.

Første samling i ThommessenAkademiet for
19/20-kullet

Første samling for det sjette kullet på ThommessenAkademiet; en flott og nysgjerrig gjeng som lærte masse om næringseiendom og kontraktsrett. Vi ble godt kjent på de to dagene de var her, og vi fikk også tid til å være sosiale og spise god mat.

Traineemiddag i Tromsø

Vi holdt foredrag om forretningsjus og hvordan det er å jobbe i Thommessen på UIT. Kvelden ble avsluttet med en hyggelig middag med en gjeng blide studenter.

Traineemiddag i Oslo

#HunSpanderer holdt et spennende og lærerikt foredrag for oss om likestilling på arbeidsplassen. En god middag på Festningen ble servert til alle traineene som har vært her den siste perioden.

Oktoberfest

Både i Oslo og i Bergen ble oktober feiret!

NOVEMBER

Studentmiddag i London

I november var vi i London for å bli bedre kjent med jusstudentene der. Kvelden endte på skyline-restauranten Duck & Waffle med DJ, mat og god stemning!

Julebord

Tradisjonen tro, ble Thommessens årlige julebord arrangert i desember– denne gangen på ærverdige Christiania Teater.

ThommessenDagen

Manuduksjon for jusstudenter på tredje avdeling, første semester om motregning og reklamasjon. Etterpå var det tapas og mingling i Thommessens lokaler.

Kick-off Nordea//Thommessen bank- og finanstrainee

I 2019 lanserte vi vårt nye traineeprogram i samarbeid med Nordea. På kick off-en hørte vi om hvordan Nordea og Thommessen jobber, og vi fikk muligheten til å bli bedre kjent med studentene som var der.

DESEMBER

Metodekurs

Kurset er eksamensrettet og skal hjelpe studentene med å få en større forståelse av rettsanvendelsesprosessen. Som sist, fikk vi også tid til gruppearbeid, pizza og mingling.

Julesherry i kantinen

Same procedure as every year.

Lunsjforedrag med Leger Uten Grenser

Vi var så heldige at vi før jul nok en gang fikk besøk av vår hovedsamarbeidspartner innen samfunnsansvar. Takk til grunnlegger av Leger Uten Grenser i Norge, Morten Rostrup. LUG bidrar til å gi oss nye perspektiver og til å skru litt om på det vi snakker om i hverdagen.