Nytt traineeprogram

NORDEA // THOMMESSEN BANK- OG FINANSTRAINEE

Thommessen har lansert et helt nytt traineeprogram sammen med Nordea! Som bank- og finanstrainee får du mulighet til å bli kjent med livet som både internadvokat og advokatfullmektig i to ledende miljøer for bank og finans.

ER DU NYSGJERRIG?


Forretningsjus gir et svært bredt spekter av karrieremuligheter.

Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med bank og finans i et stort forretningsadvokatfirma, samtidig som du vil lære mer om hvordan det er å jobbe som internadvokat i bank?

Som bank- og finanstrainee får du det beste av to verdener: fem ukers traineeopphold hos Thommessen og fem ukers traineeopphold hos Nordea. Begge traineeoppholdene gjennomføres i Oslo.

Ellen Teresa Heyerdahl og Lars Espevik er blant mentorene som skal delta i traineeprogrammet. Som bank- og finanstrainee får du en egen dedikert mentor hos både Thommessen og Nordea.


Mentoren din vil gi deg faglig veiledning og oppfølging i konkrete arbeidsoppgaver, og sørge for at du blir en naturlig del av det sosiale miljøet.

HOS NORDEA

Hos Nordea vil du bli en del av Group Legal. Group Legal yter juridisk rådgivning til alle forretningsområder i Nordea-konsernet, og er Nordens største in house-avdeling med over to hundre dyktige advokater. Du vil få varierte faglige oppgaver knyttet til for eksempel finansiering, oppfølging av kundesaker, finansregulatoriske spørsmål, anti-hvitvasking og digitalisering. Du vil får delta i møter mellom advokatene i Group Legal og ansatte fra ulike avdelinger i banken, og du får en dedikert, erfaren advokat fra Group Legal i Norge som mentor.

HOS THOMMESSEN

Hos Thommessen får du en partner fra vår avdeling for bank og finans som mentor. Partneren vil følge deg tett gjennom hele oppholdet og veilede deg i jobben du gjør. Du vil ta del i forhandlinger og klientmøter og bli kjent med juridiske problemstillinger innen ulike områder. Oppgavene du får vil være utfordrende og lærerike, og ta for seg hele spekteret av hva en forretningsadvokat innen bank og finans jobber med – alt fra finansregulatoriske spørsmål til lånefinansiering og transaksjoner.

Ellen Teresa Heyerdahl er partner i Thommessen, og leder vår arbeidsgruppe for bank og finans

Ellen tror traineeprogrammet er en unik mulighet for jusstudenter til å lære noe man ikke lærer på studiet:


– Bank og finansiering er ikke et kjerneområde på jusstudiet, så gjennom dette traineeprogrammet får studentene mulighet til å lære masse nytt! Det er helt normalt at jusstudenter ikke nødvendigvis vet hva man jobber med som advokat i bank eller i bank- og finansavdelingen i et advokatfirma. For min egen del var dette et helt ukjent område da jeg begynte med det for 14 år siden, forteller Ellen.

Lars Espevik er sjefsjurist i Nordea Norge

– Bank og finans kan nok fremstå litt tradisjonelt, men det er ikke tilfelle, mener Lars Espevik.


– Sannheten er at virksomheten er veldig variert, teknologidrevet og innovativ. I tillegg har vi et stort samfunnsansvar. I Group Legal i Nordea jobber vi mye med lån, verdipapirer og ulike transaksjoner, men også med utvikling av nye digitale løsninger, partnerskap med fintechs, bærekraft og med bekjempelse av økonomisk kriminalitet, sier Lars.

Video: Thommessen og Nordea presenterer den nye traineeordningen

Hvem kan søke?


Alle jusstudenter som har påbegynt tredje studieår kan søke på Nordea // Thommessen bank- og finanstrainee.

Hvert år velger vi ut tre studenter, og i 2020 er det første kullet i gang med sine traineeopphold.

Høsten 2020 starter vi rekrutteringen til neste års kull. Vi håper å se din søknad i bunken!


i samarbeid med Nordea.